سنگ ترامیت یا لایم استون، انواع، معایب و مزایا

سنگ ترامیت یا لایم استون چیست

سنگ ترامیت یکی از انواع سنگ های ساختمانی می باشد که در دسته سنگ های رسوبی قرار می گیرد. این سنگ هم خانواده سنگ های پرکاربردی چون تراورتن و مرمریت می باشد و از همین رو کاربرد های زیادی در ساختمان سازی دارد. در ادامه این مقاله قصد داریم سنگ ترامیت را مورد بررسی قرار داده و مزایا و معایب آن را بسنجیم.

سنگ ترامیت یا لایم استون چیست

ترامیت نوعی سنگ رسوبی آهکی می باشد که میزان آهک آن از سنگ تراورتن بیشتر است. این سنگ برخلاف سنگ های هم خانواده خود در معرض فشار و دمای زیاد قرار نگرفته است. مواد تشکیل دهنده سنگ ترامیت عمدتا ماسه و خاک رس می باشد. وزن این سنگ نسبت به دیگر سنگ های مشابه بسیار کم است و از همین رو برای ساخت نمای ساختمان بیشترین کاربرد را دارد. اغلب این سنگ را ترکیبی از سنگ های تراروتن و مرمر یا سنگی بین این دو می دانند؛ چرا که این سنگ ویژگی های هر دو سنگ را تا حدودی دارا می باشد.

جهت آشنایی بیشتر با سنگ های مرمر بر روی لینک زیر کلیک کنید:

سنگ مرمر

ویژگی های سنگ ترامیت

سنگ های ترامیت سنگ هایی هستند که ویژگی های سنگ های تروارتن و مرمر در آن ها دیده می شود. به طور کلی می توان موارد زیر را به عنوان ویژگی های ترامیت نام برد:

  • رنگ زمینه روشن و بیشتر در رنگ های سفید و کرم
  • شباهت زیاد ظاهری به سنگ تراورتن
  • دارای رگه های روشن و خاکستری
  • مقاومت بالا نسبت به فاکتور های خارجی مختلف
  • سطح یکدست و یکنواخت
  • تخلخل مناسب برای کاربرد های ساختمانی

ویژگی های سنگ ترامیت و لایم استون

جهت آشنایی بیشتر با سنگ های تراورتن بر روی لینک زیر کلیک کنید:

سنگ تراورتن

انواع سنگ ترامیت یا لایم استون

سنگ های ترامیت دارای انواع زیادی هستند، نام این سنگ ها بر اساس محل معدن استخراج انتخاب می شود. معروف ترین این سنگ ها شامل ترامیت سمیرم، ترامیت بوکان و ترامیت میاندوآب می باشد. در این بین ترامیت بوکان به عنوان بهترین نوع ترامیت شناخته می شود، ظاهری کاملا یکدست دارد و در آن هیچ رگه ای دیده نمی شود. این سنگ نسبت به دیگر انواع ترامیت قیمت بیشتری دارد، اما به دلیل قیمت کمتر نسبت به تراورتن و شباهت ظاهری به این سنگ، به جای سنگ تراورتن مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد سنگ ترامیت

سنگ ترامیت در ساخت نما به ویژه نمای داخلی بیشترین کاربرد را دارد. برخی از انواع این سنگ ها با رزین و دیگر مواد پوشاننده فرآوری می شوند که جذب آب آن کاهش یافته و مقاومت بیشتری داشته باشد. این نوع سنگ های ترامیت می توانند در موارد زیر مورد استفاده قرار بگیرند:

  • راه پله
  • سنگ فرش
  • کف پوش
  • نمای بیرونی
  • ساخت لوازم دکوراتیو

جهت آشنایی بیشتر با سنگ نما بر روی لینک زیر کلیک کنید:

سنگ نما

مزایای سنگ ترامیت یا لایم استون

استفاده از سنگ ترامیت از مزایای زیادی نسبت به دیگر سنگ های برخوردار است. این سنگ انعطاف پذیری بالایی دارد و می تواند به راحتی در شکل و ابعاد مختلف برش خورده و مورد استفاده قرار بگیرد. این سنگ به دلیل داشتن رنگ روشن و یکدست و بدون رگه بودن ظاهر انواع مرغوب آن، بسیار مورد توجه طراحان و معماران قرار می گیرد؛ چرا که می تواند ظاهری پاک و روشن به ساختمان بدهد و در بهینه سازی روشنایی ساختمان نیز موثر باشد.

مزایای سنگ ترامیت یا لایم استون

از دیگر مزایای این سنگ می توان به ساب پذیری و صیقل پذیری مناسب این سنگ ها اشاره کرد. این سنگ ها در درجه های متوسط صیقل پذیر هستند. از مهم ترین مزایای استفاده از سنگ های ترامیت می توان قیمت مناسب این سنگ را نام برد. این سنگ ها حتی با بودجه های کم نیز قابل خریداری هستند و از همین رو نه تنها مورد توجه مشتریان قرار می گیرند، بلکه طراحان و کارشناسان سنگ نیز به این سنگ علاقه نشان می دهند.

معایب سنگ ترامیت

اگر چه ترامیت از مزایای زیادی برخوردار هستند، اما معایبی نیز دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. از مهم ترین معایب این سنگ ها، جذب آب بالای آن ها می باشد. دلیل این جذب آب بالا، تخلخل و پر منفذ بودن این سنگ می باشد. جذب زیاد آب، باعث کاهش طول عمر سنگ می شود. این موضوع همچنین احتمال شکستگی و لکه پذیری سنگ را نیز افزایش می دهد.

از دیگر معایب سنگ ترامیت می توان مقاومت پایین در برابر ضربه و فشار را نام برد. این سنگ تراکم پایینی دارد و از همین رو مقاومت بسیار کمی در برابر فشار زیاد یا ضربه های محیطی دارد. این سنگ ها به راحتی در برابر ضربه دچار شکستگی می شوند. از همین رو از این سنگ ها را نمی توان در ساخت راه پله و کف پوش استفاده کرد. البته برخی از انواع ترامیت با هدف افزایش مقاومت و طول عمر با مواد ویژه ای فراوری می شوند.

یکی دیگر از معایب سنگ ترامیت مقاومت کم آن در برابر شرایط جوی می باشد. ماهیت آهکی این سنگ ها باعث می شود که ترامیت در برابر هوازدگی، یخبندان، رطوبت، آلودگی هوا و باران های اسیدی از مقاومت کمی برخوردار بوده و آسیب پذیری زیادی داشته باشد. از همین رو از این سنگ در ساخت نمای خارجی ساختمان استفاده نمی شود.

جهت آشنایی بیشتر با سنگ های کف روی لینک زیر کلیک کنید:

سنگ کف

قیمت سنگ ترامیت

قیمت سنگ ترامیت بسته به عوامل مختلفی چون ابعاد، ضخامت، معدن استخراج و مرکز توزیع کننده سنگ ممکن است، متغیر باشد و از همین رو نمی توان قیمت خاصی برای آن تعیین کرد. البته لازم به ذکر است که قیمت این سنگ نسبت به سنگ های مشابه به مراتب کمتر است.

سوالات متداول درباره سنگ ترامیت

  • تفاوت ترامیت و لایم استون چیست؟
    • لایم استون و ترامیت در واقع یک نوع سنگ هستند. این سنگ پیشتر اغلب با نام ترامیت شناخته می شد؛ ولی امروزه آن را با نام لایم استون نیز می شناسند.
  • تفاوت سنگ ترامیت و تراورتن چیست؟
    • ترامیت و تراورتن از لحاظ ظاهری به هم شباهت زیادی دارند و در بسیاری موارد نیز به جای یکدیگر به کار می روند. تراورتن علاوه بر ظاهر روشن تر و یکدست تر، مقاومت بالاتر، جذب آب پایین تر و وزن بیشتری نسبت به ترامیت دارد.
  • تفاوت سنگ ترامیت و سنگ ترانیکس چیست؟
    • سنگ ترامیت با سنگ ترانیکس شباهت زیادی دارد. ترانکیس سنگی است که از ترکیب سنگ تراورتن و مرمر به وجود می آید. تراونیکس در بعضی از قسمت ها به تراورتن و در برخی از قسمت ها مرمر می باشد. قسمت های مرمریت نور را از خود عبور داده و بخش های تراورتنی نور را در خود محبوس می کنند. این ویژگی باعث می شود این سنگ برای ساخت تابلو های سنگی و نورپردازی مناسب باشد. این سنگ متخلخل است و برخلاف ترامیت مقاومت بالایی دارد، از همین رو کاربردهای گسترده تری در ساختمان سازی دارد.
  • معدن ترامیت در ایران در کجا قرار دارد؟
    • معادن زیادی از سنگ ترامیت در ایران وجود دارد. مهم ترین این معادن شامل معادن اسلام آباد، میاندو آب، بوکان، سمیرم و بوژان می باشد.

4 دیدگاه برای “سنگ ترامیت یا لایم استون، انواع، معایب و مزایا

  1. ایمان گفته:

    سلام من سنگ ترامیت برای نما استفاده کردم ولی متاسفانه هنگام بارندگی به شدت اب از خود عبور میده به حدی که گچ داخل کاملا خیس میشه دیوار های سرویسها هم کاملا خیس شده.راه حلی داره این مشکل

    • novinostovar گفته:

      اگر جنس سنگ باکیفیت باشه و دوغاب هم مناسب باشه این اتفاق نمی افته.
      در ضمن ترامیت برای مناطقی مانند شمال و جنوب کشورمون که رطوبت زیاد داره توصیه نمیشه.
      البته سنگ های ترامیتی که درصد تراورتن بالاتری دارن در مناطقی که رطوبت دارند مناسب هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *