آموزش نصب سنگ ساختمانی

آموزش نصب سنگ ساختمانی

آموزش نصب سنگ ساختمانی از کسی بر میاید که تجربه زیادی در رابطه با سنگ های مختلف و نحوه نصب آن ها دارد. نصب سنگ ساختمانی یکی از مهم ترین قسمت های ساخت یک ساختمان است. چراکه اگر نصب سنگ ها با مهارت کافی و با استفاده از روش های صحیح انجام نشود، امکان سقوط و تخریب سنگ های نصب شده وجود خواهد داشت. از همین رو این مقاله را به بررسی آموزش سنگ کاری نمای ساختمان و آموزش نصب سنگ ساختمانی اختصاص داده ایم.

نصب سنگ ساختمانی چگونه انجام می شود

نصب سنگ به محکم کردن و چسباندن سنگ های نما در قسمت های مختلف یک ساختمان چون کف، دیوار، حیاط، راه پله و … به منظور بالا بردن استحکام و زیبایی ساختمان گفته می شود. نصب هر سنگ با توجه به میزان چسبندگی و تخلخل خود ممکن است با استفاده از روش های مختلفی انجام می شود. به طور کلی چهار روش اصلی برای نصب سنگ ساختمانی وجود دارد که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

روش های نصب سنگ ساختمانی

نوع سنگ در نحوه نصب آن روی ساختمان تاثیر زیادی دارد. برخی سنگ ها چسبندگی بالایی دارند و به راحتی به سینه کار می چسبند. این در حالی است که برخی دیگر از سنگ ها به علت وزن زیاد و چسبندگی کم به روش های مطمئن تری برای نصب روی کار نیاز دارند. به عنوان مثال نصب سنگ نما تراورتن راحت تر از نصب سنگ گرانیت است؛ چراکه این سنگ نرم تر، سبک تر و متخلخل تر بوده و چسبندگی بیشتری نیز دارد. مهم ترین روش های نصب سنگ روی ساختمان شامل موارد زیر هستند:

نصب سنگ با استفاده از ملات سیمان

متداول ترین روشی که برای نصب سنگ از آن استفاده می شود، استفاده از ملات ماسه سیمان می باشد. این روش در گذشته برای نصب انواع سنگ ها مورد استفاده قرار می گرفت. اما استفاده از ملات ماسه سیمان برای چسباندن تمامی سنگ ها روش مطلوبی به حساب نمی آید. چرا که برخی از سنگ ها به دلیل چسبندگی کم به راحتی از بستر ملات جدا می شوند.

نصب سنگ با استفاده از ملات سیمان

در روش چسباندن سنگ با استفاده از ملات سیمان پشت سنگ را با میزان مناسبی از ملات ماسه سیمان و دوغاب پر می کنند تا سنگ به سطح بچسبد. پس از آنکه سنگ اصطلاحا مقداری خودش را گرفت، سنگ بعدی را بالای آن قرار داده و عمل دوغاب ریزی را دوباره تکرار می کنیم.

بیشتر بخوانید: سنگ تراورتن

نصب سنگ با استفاده از لقمه سنگ ها

یکی از روش های مطمئن برای چسباندن سنگ های نازک که حین کار احتمال شکست آن ها وجود دارد، استفاده از لقمه سنگ ها است. در این روش یک سنگ را به صورت هرمی برش داده و با استفاده از چسب های مخصوص آن را به پشت سنگ مورد نظر و کف کار می چسبانیم. سپس سطح پشتی سنگ را با دوغاب و ماسه سیمان پر می کنیم.

نصب سنگ با استفاده از لقمه سنگ هانصب سنگ با استفاده از سیم و مفتول

این روش برای سنگ های سنگین که چسبندگی کمی دارند، یکی از روش های مطلوب نصب است. در این روش ابتدا در سنگ به صورت قطری دو شیار ایجاد شده و از آن ها یک سیم به صورت ضربدری عبور داده می شود. قطر این شیار ها و سیم اغلب 2 میلیمتر است. پس از نصب سیم به پشت سنگ، دوغاب و ماسه سیمان را پشت آن ریخته تا قسمت های مختلف آن به سطح کار بچسبد.

نصب سنگ با استفاده از سیم و مفتول

نصب سنگ با استفاده از قلاب اسکوپ

نصب سنگ با استفاده از قلاب اسکوپ

اسکوپ سنگ یکی از بهترین روش های نصب سنگ روی ساختمان است. این روش نه تنها محکم و قابل اطمینان است، بلکه زیبایی ظاهری و استحکام سنگ را نیز حفظ می کند. در این روش در پشت سنگ سوراخ ها و شیار هایی در قسمت پشتی سنگ ایجاد کرده و نوعی لقمه مخصوص در این شیار ها قرار می دهند. در نهایت این سنگ ها را روی محل قرار داده و با سیمان محکم می کنند. اسکوپ سنگ در مقررات ملی ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به طوری که در قوانین وضع شده جدید، تمامی سنگ هایی که در ارتفاعی بیش از دو متر نصب می شوند، باید حتما اسکوپ شوند.

نحوه نصب سنگ پله ساختمان

نصب سنگ پله ساختمان تقریبا آخرین مرحله اجرای نمای داخل ساختمان است. پس از اجرای زیرساخت پله ها باید ابتدا سطح را تمیز کرده و روی محل دوغاب ریخته تا درزهای پله ها کاملا پر شود. پس از خشک شدن دوغاب اولیه، بار دیگر روی محل دوغاب سفت می ریزیم. پس از نفوذ دوغاب به لا به لای درز ها و پوشاندن کامل سطح، ملات را روی نواحی مورد نظر و پشت سنگ ریخته و سنگ را در محل خود محکم می کنیم.

آموزش نصب سنگ نمای رومی

سنگ رومی سنگی است که از سنگ تراورتن و مرمر ساخته شده و از همین رو خاصیت های این دو سنگ را در خود جای داده است. برای نصب سنگ رومی باید به نکات مهمی توجه داشت. نصب این سنگ با استفاده از شاسی سنگ انجام می شود. ابتدا باید از محل های نصب شاسی و سنگ نقشه دقیقی تهیه کرد.

آموزش نصب سنگ نمای رومی

سپس با کمک نقشه، با استفاده از نبشی، میلگرد و پیچ و مهره ساختمان را شاسی کشی می کنند. در قسمت های منحنی شکل ساختمان، رابیتس کاری می شود. پس از نصب شاسی ها، سر ستون ها نیز نصب می شوند. در نهایت سنگ با استفاده از دوغاب و اسکوب در شاسی ها قرار داده شده و محکم می شوند.

سوالات متداول نصب سنگ ساختمانی

  • آیا سنگ تراورتن نیاز به اسکوپ دارد؟
    • تمامی سنگ هایی که در ارتفاع بالاتر از قد انسان قرار می گیرند نیاز به اسکوپ دارند. اگر چه سنگ تراورتن چسبندگی و تخلخل بالایی دارد؛ اما برای اطمینان بیشتر از محکم بودن محل نصب آن بهتر است روی نما و دیوار ها اسکوپ شود.
  • ضخامت دوغاب پشت سنگ نما باید چقدر باشد؟
    • ضخامت دوغاب پشت سنگ نما به عوامل محیطی محل سازه، وزن و نوع سنگ بستگی زیادی دارد و با توجه به سنگ تعیین می شود. به هر حال باید توجه داشت از مواد نخاله و نامرغوب در دوغاب استفاده نشود تا چسبندگی مناسبی داشته باشد.
  • نصب سنگ با پیچ و رول پلاک به چه منظوری است؟
    • پیچ و رول پلاک اغلب برای محکم کردن سنگ هایی که از پیش نصب شده اند استفاده می شود. برخی سنگ ها پس از نصب ممکن است شل شده و خطر سقوط آن ها افزایش بیابد. از همین رو با کمک دریل، پیچ و رول پلاک این سنگ ها را در جای خود محکم می کنند.
  • ضخامت ملات پشت سنگ نما چقدر است؟
    • ضخامت ملات پشت سنگ به نوع ملات، نوع و وزن سنگ بستگی زیادی دارد. با این حال اغلب ملات ماسه و سیمان به ضخامت 2 سانتی متر به کار گرفته می شود.
  • نحوه نصب سنگ تزئینی داخل ساختمان چگونه است؟
    • نصب سنگ تزئینی داخل ساختمان بسته به نوع سنگ مورد استفاده می تواند به روش های مختلفی انجام شود. مهم ترین نکته ای که در نصب سنگ تزئینی داخل ساختمانی باید به آن توجه شود، تمیزی و ظرافت سنگ کار است. چرا که در نمای فضای داخلی تاثیر فراوانی دارد.

2 thoughts on “آموزش نصب سنگ ساختمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *